Párkányok

Felhasználási területek: Ablakpárkány, Kerítés fedlap, Könyöklő, Bármilyen sík felületű párkány vagy fedlapként.
Párkányaink finom vibrálással előállított sima, finom felületű termékek.
Geometria: Sík felületű téglalap.
Felület: Felső lapok és oldalak sima, finom felületek. Hátoldal érdes.
A méretek az anyagzsugorodástól függően néhány mm-t változhatnak.
Párkányaink a honlapon feltüntetett méretváltozatban érhetőek el, egyedi méretű párkányokat nem készítünk.
Fagyálló, igényesen kivitelezett termékek, melyekből adódóan időtállóságuknak és szépségüknek köszönhetően alkalmazásuk kiváló megoldás hosszú távra.
Termékeinket ajánljuk építkezésekhez, házak, épületek vagy kerítések felújításához.
Kiterjedt egyedi színskálánknak köszönhetően párkányaink a legtöbb ízlésnek megfelelő, különféle színárnyalatokban érhetőek el.
Utólagos színezést semmilyen formában sem alkalmazunk.
Termékeinket mind az egyszínű, mind az antikolt darabokat kizárólag teljes anyagában színezzük, így azok színe nem fakul, újrafesteni nem kell.
Alkalmazás: Párkányaink ragasztásához fagyálló, flexibilis csemperagasztó szükséges. Az elemek illesztési pontjait szilikonnal, csemperagasztóval érdemes kitölteni.
A párkányok hátoldalát ragasztás előtt drótkefével portalanítani szükséges!
Vágás kizárólag gyémántkoronggal! Vasalat nincs a termékekben!
Tisztításukhoz alkalmas slag, szivacs, kefe.
A párkányok rendelésekor méretegyeztetés is szükséges!
A szélességi méretek kiszámításakor bele kell számolni a vakolat, szigetelés vagy a burkolóanyag vastagságát is!
Az elkészült párkányok csomagolása raklapokra történik.
Párkányaink felületei ízlésnek megfelelően utókezelhetőek különböző fényességű és hatású felületkezelő anyagokkal.

Termékeink színösszetételeit mind az egyszínű, mind az antikolt daraboknak már nyers formában, azaz anyagában színezve adjuk meg. Ennek eredményeként a megszáradt anyag a megadott színben, színekben fog előállni. Minőségi alapanyagokat alkalmazva, modern technológiákkal állítjuk elő termékeinket melyek ellenállnak az időjárás mechanikus hatásainak.

A betontermékeken esetenként képződő világos foltok vagy fehér fátyolszerű képződmények az ún. mészkivirágzások ( cementfátyol ). Ez egy műszakilag elkerülhetetlen, természetes folyamat mivel a kivirágzást okozó vegyületeket a beton alapanyagai tartalmazhatják. Ezek a vegyületek az ágyazatból, a talajból vagy a légkörből is bekerülhetnek a betonba. Ezek a kivirágzások használattól és időjárástól függően, a fel - lerakást követően 1-2 éven belül eltűnnek. Ez tehát csak átmeneti jelenség és inkább a burkolat természetes jellegét hangsúlyozza, valódi fakulást azonban nem jelent. A kivirágzás a termék jellemzőit és használati értékét nem befolyásolja, ezért nem minősül minőségi hibának. A mészkivirágzások tisztítása nem javasolt, mivel idővel eltűnnek a felületről. Azonban ha mégis tisztításra kerül a sor, csak az erőteljesebb kivirágzások kezelése ajánlott, mivel a halványabb foltok esetében a tisztítószer hatására a tisztított felület felszíni színelváltozása léphet fel.

Minden beton alapanyagú termék természetes összetevőkből áll össze, így ennek megfelelően természetesen is viselkedik. Szín és szerkezeti különbségek előfordulhatnak, ezek a gyártás során technikailag elkerülhetetlenek. Így a különböző gyártási idejű, azonos színű termékeknél is enyhe árnyalati eltérés jelentkezhet. Egyes elemek árnyalati eltérései előfordulhatnak nagyobb mennyiségű, azonos gyártási idejű és színű burkolatokon belül is. Ezeknél az eltéréseknél nem éles színelváltozásokra vagy színkülönbségekre kell gondolni, hanem minimális, alig észrevehető árnyalati különbségekre. Ezek az eltérések nem befolyásolják a termékek minőségi jellemzőit, használati értékét, inkább a burkolat természetes jellegét hangsúlyozzák. Minőségi hibának nem minősül.

Termékeink nem műkő vagy természetes kő termékek! Párkányaink anyagminősége és felülete megegyezik a kézműves műkő termékekkel, azonban mértanilag pontatlanabbak azoknál. Párkányaink vízorr nélkül készülnek!
Technológiánkból adódóan párkányaink finom, sima felülettel rendelkeznek.
14

Gyártástechnológiából adódó formabeli és vastagságbeli különbségek

Gerincíveltség
15
16
Vastagságbeli különbségek
17
Párkányaink oldalai lefelé szélesednek
18
Elszórt felületi légbuborékok
19
Széleken megmaradt anyagfelesleg
20

A felsorolt pontokat reklamációs indokként nem tudjuk elfogadni, termék visszavásárlás nem áll módunkban!

A vásárlás rendelés alapján történik. Rendeléseit és árajánlat igényléseit online adhatja meg. Rendelésekor kérjük számoljon a kiválasztott termékek gyártási idejével is! A megrendelt termékek szállításra készre történő elkészítési ideje az aktuális határidők és a rendelt mennyiség függvényében alakul.

A kiválasztott termékeket személyesen is megtekintheti címünkön, illetve további képeket igényelhet azokról e-mail címére. Színmintákat online, illetve személyesen székhelyünkön is igényelhet.

Párkányainkkal kapcsolatos egyéb információkért keressenek minket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

notifications